Το 2022 φιλοδοξεί να ανοίξει το Svart!

 

Η πολυτέλεια συναντά την περιπέτεια σ’ ένα ονειρεμένο ξενοδοχείο που χτίζεται στη Β.  Νορβηγία, περίπου 1.300 χλμ. βόρεια του Όσλο.

Ο στόχος του είναι να προσφέρει στους επισκέπτες του μαγευτική θέα στο βόρειο σέλας, καθώς κτίζεται στη βάση του παγετώνα Svartisen, πάνω στον Αρκτικό Κύκλο.

Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο εξαιρετικής αισθητικής με πρωτοποριακό design και απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον του.

Το ξενοδοχείο Svart, που θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό το 2022, θα διαθέτει 99 δωμάτια, τέσσερα εστιατόρια, ένα σπα συνολικού εμβαδού 1.000 τ.μ,

Εκτός από τη μαγευτική θέα, θα προσφέρει στους επισκέπτες του μια ποικιλία δραστηριοτήτων, από αναρρίχηση σε παγωμένες βουνοπλαγιές και καγιάκ μέχρι γιόγκα κάτω από τον ήλιο του αρκτικού μεσονυκτίου.

Είναι δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου Snøhetta, του γραφείου που σχεδίασε  το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Νορβηγίας. Σύμφωνα με τον διευθυντή του αρχιτεκτονικού γραφείου, Kjetil Trædal Thorsen, «ένα κτίριο κτισμένο σε ένα τόσο εντυπωσιακό περιβάλλον, οφείλει να υπακούει σε ξεκάθαρους περιορισμούς για τη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς, αλλά και της χλωρίδας και της πανίδας».

 

Το ξενοδοχείο Svart αποτελείται αποκλειστικά από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Όχι μόνο θα καταναλώνει 85% λιγότερη ενέργεια το χρόνο, σε σχέση με τα υπόλοιπα πολυτελή ξενοδοχεία του πλανήτη, αλλά οι ενεργειακές του ανάγκες θα καλύπτονται εξολοκλήρου από τα ηλιακά πάνελ του. Φιλοδοξεί να γίνει το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο που θα παράγει περισσότερη ενέργεια από όση θα χρησιμοποιεί.

 

Ο κυκλικός σχεδιασμός του και η διάταξη των κοινόχρηστων χώρων του θα προσφέρει συγκλονιστική πανοραμική θέα στους παγετώνες και την παρθένα φύση, φέρνοντας τους επισκέπτες του σε απόσταση αναπνοής από το περίφημο Βόρειο Σέλας, το οποίο παραδοσιακά αποτελεί το μεγάλο τουριστικό κίνητρο της περιοχής. Το βόρειο σέλας θα είναι ορατό όχι μόνον από τα δωμάτια, αλλά και από τα εστιατόρια και τα μπαρ του.

 

Τα πάντα στο ξενοδοχείο Svart έχουν σχεδιαστεί για να έχει το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στον περιβάλλοντα χώρο: Από ένα ξύλινο ικρίωμα, που θα το κρατά πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, για να μην ενοχλεί την ενάλια ζωή, μέχρι μια οικολογική φάρμα, κέντρο «πράσινης» εκπαίδευσης, τα ηλιακά πάνελ στην οροφή του και τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά οικοδομής.

 

Η γυάλινη πρόσοψη του κυκλικού σχήματος ξενοδοχείου θα επιτρέπει στους επισκέπτες του να απολαμβάνουν τη θέα του γύρω τοπίου ακόμη κι αν οι καιρικές συνθήκες και το δριμύ ψύχος δεν επιτρέπουν την έξοδό τους. Η ξύλινη προβλήτα θα επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαμβάνουν τον περίπατό τους όταν ο καιρός θα είναι καλός