Έβδομη Αίσθηση

ESPA Banner

Εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα δέντρα στον κόσμο

Κάθε χρόνο πρωτεύουσες και πόλεις σε όλο τον κόσμο βάζουν τα δυνατά τους να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Χριστουγεννιάτικα δέντρα, σύμβολα των γιορτών των Χριστουγέννων και της ελπίδας Αληθινά ή καλλιτεχνικές κατασκευές από μέταλλο, διακοσμημένα απλά ή υπερβολικά, πολύχρωμα ή μονόχρωμα, κλασικά ή αντισυμβατικά, φωτίζουν και πλατείες, 

Τη δεκαετία που μας πέρασε, ξεχωρίσαμε κάποια από τα πιο φαντασμαγορικά και πρωτότυπα Χριστουγεννιάτικα δέντρα σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης είδαμε στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, στην κεντρική πλατεία της Λισαβώνας. Το ύψος του είναι 30 μέτρα, όσο ένα κτίριο δέκα ορόφων και είναι στολισμένο με 86.000 φωτάκια.

Η πλατεία του Παλατιού, η κεντρική πλατεία της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία εκθέτει ένα από τα εντυπωσιακότερα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Αποτελείται από πράσινα κλαδιά που συνδέονται σε ένα συρμάτινο πλαίσιο και ξεχωρίζει το αστέρι στην κορυφή του.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Βατικανό στολίζεται κάθε χρόνο μπροστά από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Το δέντρο του φωτίζεται από 18.000 φωτάκια LED και το 2017 ήταν διακοσμημένο με στολίδια που έφτιαξαν παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Ιταλίας.

Στο Κερ Ντ' Αλέν, Αϊντάχο (ΗΠΑ) βλέπουμε το φιλικότερο προς το περιβάλλον χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αληθινό και ζωντανό, ύψους 49 μέτρων, στολίζεται με 40.000 φωτάκια και ένα αστέρι ύψους τριών μέτρων.

Στη Μαδρίτη το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι ένα μοντέρνο γλυπτό από μέταλλο και γυαλί με μπλε και πράσινα φώτα νέον στην πλατεία Puerta del Sol.

Το 2015 το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Universal Studios, στην Οζάκα της Ιαπωνίας κατέκτησε παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως το πιο φωτεινό δέντρο με 534.280 φωτάκια. Το 2017  ξεπέρασε τον εαυτό του, με 550.000 φωτάκια.

Η ιστορική πόλη Βύβλος στον Λίβανο φιλοξενεί ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο χωριό, στο οποίο ξεχωρίζει το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Σημείο αναφοράς για τη Νέα Υόρκη εδώ και πολλές δεκαετίες το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Rockefeller Center άναψε για πρώτη φορά το 1933 και ο φωτισμός του έγινε από τότε εθνικό γεγονός, με χιλιάδες ανθρώπους να γεμίζουν τα πεζοδρόμια του Midtown για τα αποκαλυπτήριά του. 

Το νορβηγικό έλατο στο Όσλο, ύψους 28 μέτρων στεφανώνει ένα κρυστάλλινο αστέρι Swarovski. Φωτίζεται από 50.000 φωτάκια.

Μπορεί στη Βραζιλία να μην έχουν λευκά Χριστούγεννα, αλλά σε πολλές πόλεις τα χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι θεαματικά. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο πάρκο Ibirapuera στη νότια ζώνη του Σάο Πάολο είναι ένα έλατο ύψους 45 μέτρων φωτισμένο εντυπωσιακά

Τέλος, ένα «δέντρο» που δημιουργείται με την τοποθέτηση σειρών φωτισμού διαφόρων τύπων και χρωμάτων, πάνω στην πλαγιά του όρους Ingino, με θέα την όμορφη μεσαιωνική πόλη Γκούμπιο στην Ούμπρια της Ιταλίας.

Δημιουργήθηκε και άναψε για πρώτη φορά το 1981 και μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinnes ως το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο, με  βάση 350 μέτρων και ύψος 750 μέτρα.