Έβδομη Αίσθηση

ESPA Banner

«Antoine de Saint Exupéry. Ένας Μικρός Πρίγκιπας ανάμεσα στους ανθρώπους»

Με αφορμή τα 120 χρόνια από τη γέννηση του Antoine de Saint Exupéry, στις 29 Ιουνίου 1900, παρουσιάζεται στη Γαλλία μια έκθεση με τον υπέροχο τίτλο «Antoine de Saint Exupéry: Ένας Μικρός Πρίγκιπας ανάμεσα στους ανθρώπους».

 

(La Sucrière - Lyon από τις 14 Οκτωβρίου 2020 και στο L'Envol des Pionniers - Τουλούζη από τις 17 Οκτωβρίου 2020). Αυτές οι δύο συναρπαστικές εκθέσεις στήνονται με τη συνεργασία της Tempora, το Ίδρυμα Antoine de Saint-Exupéry για τη Νεολαία, το GL Events, το Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος, την Πολεμική Αεροπορία και το Le Mémorial της Caen.

Κάθε βιβλίο έχει μια ιστορία και αυτή του Μικρού Πρίγκιπα ξεκινά με τη γέννηση του Antoine de Saint Exupéry.  Ο Γάλλος συγγραφέας, ποιητής, αεροπόρος και δημοσιογράφος γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου 1900 στη Λυών και χάθηκε στη διάρκεια πτήσης στις 31 Ιουλίου 1944 στα ανοικτά των ακτών της Μασσαλίας.

Πέθανε για την πατρίδα του, τη Γαλλία.

Ο συγγραφέας της Αεροπορίας έγινε παγκόσμια γνωστός με τον Μικρό Πρίγκιπα. Μια φιλοσοφική φανταστική ιστορία, γεμάτη ελαφράδα, παιδικότητα, απλότητα, σοφία, αλλά ταυτόχρονα και απαισιοδοξία για την ανθρώπινη φύση. 

Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1943 στη Νέα Υόρκη. Μετά τον θάνατο του συγγραφέα, εκδόθηκε στη Γαλλία από τον Gallimard το 1946. Και απογειώθηκε γρήγορα σε τεράστια παγκόσμια επιτυχία.

Ο Μικρός Πρίγκιπας συνεχίζει ακόμα το απίστευτο ταξίδι του πέρα ​​από σύνορα και γενιές.  Με περισσότερα από 200 εκατομμύρια αντίτυπα που έχουν πωληθεί και σχεδόν 400 μεταφράσεις, είναι το πιο γνωστό και το πιο διαβασμένο έργο της γαλλικής λογοτεχνίας σε όλο τον κόσμο!

Μέσα από τη ζωή του και τα έργα του, ο Antoine de Saint Exupéry μετέδωσε καθολικές αξίες ιδιαίτερα σημαντικές σήμερα, μέσα στις παγκόσμιες  κρίσεις και εντάσεις που βιώνουμε: Πρωτοποριακό πνεύμα. Όραμα. Ανθρωπισμό. Δέσμευση στο καθήκον και στην ηθική συνείδηση.

Στη Λυών, γενέτειρα του συγγραφέα αεροπόρου, θα ανακαλύψετε μια συναρπαστική έκθεση που βυθίζει τον επισκέπτη στην καρδιά μιας εξαιρετικής, συγκινητικής ζωής που έχει ανεξίτηλα χαραχτεί στην Ιστορία.  Ανακαλύψτε τον υπέροχο κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα, τη συγκλονιστική ζωή του Antoine de Saint Exupéry και τη φανταστική συνάντησή τους στον μικρό πλανήτη επάνω.

Στην Τουλούζη, εκεί που ο Antoine de Saint-Exupéry έγινε πιλότος, η έκθεση θα επικεντρωθεί στη σχέση του συγγραφέα με τον ουρανό και τα αεροπλάνα: από το φτερωτό ποδήλατο της παιδικής του ηλικίας, μέχρι τον τραγικό θάνατό του με το μυθικό P38, πάνω από τη Μεσόγειο. Αποκαλύπτεται επίσης η βαθιά φιλία που ένωνε τον πιλότο-συγγραφέα με τους συναδέλφους του στην Aéropostale.

Μια έκθεση που γίνεται σε δύο γαλλικές πόλεις. Στη Lyon από τις 14 Οκτωβρίου και στην Toulouse από τις 17 Οκτωβρίου 2020

Στην Έβδομη Αίσθηση τιμάμε τον θρυλικό και διαχρονικά αγαπημένο μας Μικρό Πρίγκιπα με τις ποιοτικές και πανέμορφες δημιουργίες της εταιρείας.