Έβδομη Αίσθηση

ESPA Banner

Αγαπάτε τους σκύλους και το design; 

Τότε, το Architecture for Dogs είναι μια έκθεση που πρέπει να δείτε στο Λονδίνο αυτόν τον μήνα! Και ελπίζουμε κάποτε να έρθει και στην Ελλάδα!  Πρόκειται για μια πρωτότυπη έκθεση που ξεκίνησε 8 χρόνια πριν στο Design Miami και έκανε αίσθηση διεθνώς. 

 

Το Architecture for Dogs δίνει στους φιλόζωους και στα τετράποδα συντροφάκια τους την ευκαιρία να απολαύσουν δημιουργίες ειδικά κατασκευασμένες για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου.  Η έκθεση περιλαμβάνει έργα από 16 αρχιτέκτονες, όπως οι Ban Shigeru, Kuma Kengo, Sou Fujimoto, Atelier Bow-Wow και Itō Toyō, που σχεδιάστηκαν για να κάνουν τους σκύλους να νιώθουν όσο πιο χαρούμενοι και άνετοι γίνεται.  Τα έργα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις διάφορες φυλές, προκειμένου να ταιριάξουν με την ιδιοσυγκρασία και τα χαρακτηριστικά της καθεμιάς τους. 

Οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να λάβουν κι αυτοί ενεργό μέρος στην έκθεση, δοκιμάζοντας να σχεδιάσουν κι εκείνοι ό,τι έχουν φανταστεί για τους αγαπημένους τετράποδους συγκατοίκους τους. 

 

Η έκθεση σχεδιάστηκε και ιδρύθηκε από την Hara Kenya, επικεφαλής του Nippon Design Center και σύμβουλο του Japan House, από κοινού με την εταιρεία Imprint.  Μετά το λανσάρισμα στο Design Miami το 2012, το Architecture for Dogs έχει περιοδεύσει στην Ιαπωνία, την Κίνα και τη Βραζιλία, με εξαιρετικές κριτικές. 

Η Julia Y.C. Huang, διευθύνων σύμβουλος της Imprint, δήλωσε:  «Στο 8ο έτος της έκθεσης, δεν μπορούμε παρά να πιστεύουμε ότι έχει ιδιαίτερο νόημα για να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2020. Σε αυτήν την περίοδο αβεβαιότητας, έχω τη σιγουριά ότι μια επίσκεψη στο Japan House London για αυτήν την έκθεση θα φέρει χαμόγελα στα πρόσωπα όλων».

Και ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει;

 

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη, έτσι ώστε όλοι οι λάτρεις των σκύλων, με τα τετράποδα συντροφάκια τους, να μπορούν να θαυμάσουν τα έργα που θα εκτίθενται για 18 εβδομάδες.

Το Japan House London λειτουργεί σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για την τήρηση ασφαλών αποστάσεων, καθώς συνεχίζονται τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

 

Architecture for Dogs, λοιπόν, στο Japan House του Λονδίνου, για 18 εβδομάδες από τις 19 Σεπτεμβρίου 2020.